Få et Motorcykelkørekort i Danmark

Få et Motorcykelkørekort i Danmark

Der kræves særskilte teori- og praktiFøreren kan søge om teoriprøve efter at have gennemført de nødvendige lektioner. Dette er en 30 minutters multiple-choice-test ske prøver for at få et kørekort motorcykel. Selv om prøverne er ret ens, er kørekort til motorcykel og kørekort til bil grundlæggende forskellige. Et minimum antal timers teori og praktisk undervisning, herunder natkørsel på motorcykel, skal man have for at opnå et motorcykelkørekort. For at køre en motorcykel med en kapacitet på op til 125cc skal føreren være 18 år gammel. Det er muligt at få både et bil- og et motorcykelkørekort samtidig.

Minimumsalderen for at køre mc i Danmark er 18 år. Føreren skal være 18 år gammel og have et gyldigt kørekort. De kan begynde at lære at køre mc tre måneder før de fylder 18 år. Du må dog gå i gang med dit bilkørekort 3 mdr. før du fylder 17 år.

Erhvervelse af et kørekort i Danmark

Få et kørekort

For at lære at køre bil i Danmark skal du have en fast adresse og et CPR-nummer. Når du tilmelder dig en køreskole, skal køreelever fremvise disse dokumenter et pasfoto og en helbredsattest fra en dansk læge. Minimumsalderen for at tage en køreprøve er 17 år; øvelseskørsel kan dog begynde ved 16 år og ni måneder.

Alle nye bilister i Danmark skal ifølge loven gennemføre mindst et af følgende trin:

– Der vil være otte timers trafikrelateret førstehjælpsuddannelse.

– Der er i alt 29 teorilektioner.

– På en bane er der fire praktiske manøvretimer.

– 16 køretimer i trafikken

– Fire lektioner på et køreteknisk anlæg (glat bane)

Det er ikke muligt at tage teoretiske lektioner online, da det er et krav at man deltager til undervisning med en kørelærer. Disse sessioner er normalt 2-3 timer lange og skal tages på en køreskole. Nogle skoler kan undervises på flere sprog som bl.a. engelsk.

Alle lektioner skal dokumenteres og underskrives i en lektionsplan. Hvis en elev ønsker at skifte køreskole, skal han/hun medbringe denne lektionsplan til den nye kørelærer.

Motorcykel kørekort - Ta' dit motorcykelkort hos Sagans - Tilmeld turbohold

Køreprøverne

Har du f.eks. valgt køreskole bagsværd og skal have planlagt din teoretiske og praktisk prøve kan din køreskole sørge for dette. Før den teoretiske prøve skal køreeleven have gennemført et førstehjælpskursus og vedlægge beviset i sin ansøgning, inden han/hun går til den teoretiske prøve.

Teoriprøve

Føreren kan søge om teoriprøve efter at have gennemført de nødvendige lektioner. Dette er en 30 minutters multiple-choice-test med billeder, hvor du få læst nogle svarmuligheder op. Prøven afholdes normalt på en af færdselsstyrelsens lokaler, og der skal medbringes bevis for identitet, f.eks. pas.

Test i den virkelige verden

Efter bestået teoriprøven kan man gå videre til den praktiske prøve. Når du har bestået den teoretiske prøve, skal du tage denne inden for 12 måneder. Denne prøve betragtes som udfordrende i større byer, fordi den ikke tillader større fejltagelser. En statslig tilsynsførende er typisk ansvarlig for at bestemme ruten.

De dokumenter, der er nødvendige for den praktiske prøve:

– en logbog (lektionsplan)

– Formular til opnåelse af et kørekort

– Pas eller fødselsattest

Prøven består af en teknisk inspektion af køretøjet. Den studerende kan få spørgsmål om køretøjets tekniske egenskaber, f.eks. lys og bremser, og en prøve af den studerendes køreevner.