Vet Du Når Bilen Din Trenger Bilservice Neste Gang?

 

billige dekk

Det er ikke alltid lett å vite om bilen din trenger service, men siden bilens sikkerhet og tilstand avhenger av hvor godt vedlikeholdt bilen er, er det viktig å holde den godt vedlikeholdt. Standard biltjeneste, som er basert på antall kilometer, er ganske lett å vite når den neste kommer. I dag har de fleste biler informasjonen lagret i bilens informasjonssystem, og den varsler deg når du nærmer deg tiden for service. Det anbefales imidlertid alltid å dobbeltsjekke servicehåndboken, slik at du alltid er klar over hvilken kjørelengde bilen din trenger bilservice.

Bilservice utføres ikke så ofte at det er arbeidskrevende, og siden det er viktig for kjøretøyets generelle tilstand og sikkerhet, bør det gjøres uten forsinkelse. Uansett om varsellampen lyser eller ikke, må du ta bilen til garasjen din for å få den reparert. En full service tar noen timer, så du lar ofte bilen stå om morgenen samme dag du har bestilt service, og deretter henter den om ettermiddagen eller kvelden. I noen tilfeller kan du få leiebil mens bilen din er i bruk.

Under service av bilen din, vil verkstedet gå gjennom listen over deler for å sjekke i henhold til bilens servicehåndbok. De vil erstatte delene som må byttes ut, slik at du har en fullservice bil på slutten av dagen, med alle hoveddelene sjekket, og du vet at støtdempere, bremser og styremekanisme er i god stand. Når bilen har blitt betjent vet du at bilen er i god stand og at små og store problemer er identifisert og reparert.

Bilen din kan trenge mer service før neste rutetjeneste, da det også avhenger av hvordan bilen kjøres, hva forholdene er og hvor stor arbeidsbelastningen er. Hvis du noen gang føler at bilen ikke oppfører seg ordentlig, eller hvis du hører noe støy, bør du ta turen innom et verksted og sjekke problemet. I tillegg til vanlig bilservice, skal dekkene også vedlikeholdes. Du kan skifte dekk mellom sommer- og vinterdekk, og du kan da få dekkbetjening, men dekkene bør sjekkes regelmessig for å sikre at de er i god stand.

En god måte å vite hvilken service det kan være behov for på bilen din mellom de planlagte rutene. De går gjennom bilens viktigste komponenter og ser om noe er nødvendig for ytterligere service, for eksempel. bremseservice eller hvis det er behov for oljeskift. Den går også gjennom lysene, dekkene, sjekker andre væsker og eksosanlegg.

Sørg for at bilen er vasket, at du har vaskevæske og at dekkene har riktig lufttrykk resten av året. Feil lufttrykk fører til økt slitasje og høyere drivstofforbruk. Kontroller også dekkens tilstand og mønsterdybde. Hvis du har en mønsterdybde på mindre enn 4 mm, bør du kjøpe nye dekk og få dem byttet ut med de nye. Hvis dekkene har en forskjell på mer enn 2-3 mm i mønsterdybde mellom dekkene foran og bak, bør du rotere dekkene for å utjevne forskjellen. Dette er viktigere for elbiler og hybrider.

For mer informasjon om bilservice, besøk: https://vianor.no/