Varmista, Että Autosi Ei Aiheuta Vaaraa Liikenteessä

kesärenkaita

On olemassa monia lakeja, jotka säätelevät sitä, mitä saamme tehdä ja miten toimia liikenteessä. Ajoneuvollemme ja renkaillemme on myös sääntöjä, joita meidän on noudatettava. Kaiken tämän takana on liikenneturvallisuus ja ajamiesi ajoneuvojen turvallisuus ja että käytämme kaikkia auton turvatoimintoja liikenteen kuolleisuuden vähentämiseksi. Uusi auto, jossa on uudet renkaat, auttaa aina parantamaan liikenneturvallisuutta.

Liikennesäännöissä ilmoitetaan enimmäisnopeudet, joita saa ajaa, jotta voimme varmistaa auton turvallisen käsittelyn ja tiettyjen etäisyyksien pitäminen jarruttaessa.  Kävelyteille on annettu säännöksiä, kuten se, että emme saa ohittaa muita autoja niiden lähellä tai pysäköidä niiden lähelle. Tarkoituksena on tehdä teistä turvallisempia ja vähentää mahdollisten onnettomuuksien määrää.Sellaisilla teillä joilla on tapahtunut useita onnettomuuksia on usein rajoituksia ohittamiselle ja  merkintöjää, jotka säätelevät sallittua ajokäytöstä. Tämä vähentää onnettomuuksien määrää, jotta voit ajaa turvallisemmin.

Autoissa on nyt pakollista käyttää turvavöitä ja turvatyynyjä, koska niiden on osoitettu parantavan merkittävästi turvallisuutta. Talvirenkaiden käyttöä talvikaudella säännellään myös ja pienintä sallittua urasyvyyttä. Kaikkien näiden tarkoituksena on lisätä turvallisuutta, auton on myös läpäistävä katsastus ja on varmistettava, että auto on hyvässä kunnossa ja turvallinen ajaa. Et saa ajaa autoa läpäisemättä katsastusta. Autolle on suoritettava säännöllinen autohuolto, ja sinun tulee myös suorittaa jarruhuolto, öljynvaihto ja rengashuolto varmistaaksesi, että auto on hyvässä kunnossa. Säännöllisellä huollolla auto kestää kauemmin.

Auton yleisen kunnossapidon ja auton huolto-ohjeiden noudattamisen tulisi olla vähimmäistaso, jonka sinun pitäisi tehdä, mutta mieluiten enemmän. Varmista, että käyttämäsi autokorjaamo on valtuutettu ja voi leimata huoltokäsikirjan, jotta auton takuut pysyvät voimassa. Turvavöiden käyttäminen ja nopeusrajoituksen noudattaminen ovat myös asioita, joita sinun on muistettava ajaessasi, mutta myös se, että sinulla on talvikäyttöön hyväksytyt renkaat talvella ajaessasi. On kiellettyä ajaa renkailla, joita ei ole hyväksytty talvikäyttöön, jos tiellä on lunta.  On vaarallista ajaa sellaisilla renkailla, koska niillä ei ole oikeita kuvioita lumen, loskan ja jään käsittelemiseksi. Ne kovenevat myös matalissa lämpötiloissa, mikä vähentää renkaiden pitoa.

Renkaiden osalta sinun on todella varmistettava, että renkaat ovat hyvässä kunnossa, niissä on riittävä urasyvyys ja vaihda talvirenkaisiin ennen talven saapumista, jotta sinulla on riittävä pito ja hallittavuus turvallista ajamista varten. Jopa asiat, jotka eivät ole pakollisia, on silti hyvä tarkistaa, kuten tarkistaa, että renkaissa on oikea rengaspaine. Matala paine on huono renkaille, koska se voi vahingoittaa renkaan rakennetta ja johtaa lämpötilan nousuun. Tämä saa renkaat kulumaan nopeammin. Matala rengaspaine johtaa myös korkeampaan vierintävastukseen, mikä vaikuttaa negatiivisesti polttoaineenkulutukseen. Yritä myös kierrättää renkaita vaihdettaessa kesä- ja talvirenkaiden välillä.

Lisätietoja auton huollosta ja kunnossapidosta on osoitteessa https://vianor.fi/